Kem Kepimpinan 2014

December 23rd, 2014

Kem Motivasi Lembaga Pengawas yang diadakan pada 22/11/2014 ( Sabtu ) hingga 23/11/2014 ( Ahad ) telah dijalankan dengan lancarnya.  Pembaharuan telah dibuat untuk meningkatkan keupayaan para pengawas seperti ceramah yang diberi oleh “First Penguin” yang amat memanfaatkan. Pengalaman dan pengetahuan baru banyak diperoleh oleh para pengawas.

Semua pengawas masuk ke dalam barisan untuk mengambil kehadiran masing-masing.

Pengawas-pengawas melibatkan diri dalam permainan ” ice-breaking” dan bekerjasama dalam kumpulan masing-masing.

Cikgu Ong memberi ucapan dan merasmikan kem motivasi 2014.

Pengawas Tingkatan 4 mengambil foto sebagai kenangan sebelum ceramah First Penguin dimulakan.

Pembantu daripada ” First Penguin ” memberikan ceramah dan menerangkan cara-cara bermain permaianan.

Permaianan yang disediakan oleh ” First Penguin ” sedang dijalanakn.

Sesi perkongsian tentang pendapat atau pengalaman masing-masing sebagai seorang penagawas yang disampaikan oleh para pengawas.

Permainan yang seterusnya sedang dijalankan.

Perkongsian tentang sikap baik seseorang pengawas oleh pengawas Tingkatan 3, Ong Xiao Jing.

Perbincangan telah dijalankan untuk menghasilkan sehelai poster mengenai harapan-harapan terhadap pengawas sekolah pada masa depan.

Perkongsian tentang pengalaman diri oleh pembantu ” First Penguin ” yang amat menarik.

Penyampaian cenderamata kepada semua pembantu ” First Penguin ” oleh Cikgu Ong dan Cikgu Chu.

Para pengawas dan guru-guru mangambil foto bersama-sama dengan semua pembantu ” First Penguin ” sebagai kenangan.

Sesi ” case study ” sedang dijalankan.

Sesi permainan stesyen sedang dijalankan.

Sesi penyampaian hadiah oleh Cikgu Choo Phaik Hoon kepada pemenang bagi individu terbaik ( Tingkatan 1 ), iaitu Goh Yi Jane.

Penyampaian hadiah  kepada pemenang bagi individu terbaik ( Tingkatan 2 ), iaitu, Yew Jien Huey.

Penyampaian hadiah kepada pemenang bagi individu terbaik ( Tingkatan 3 ), iaitu Lim Qian Yi.

Penyampain hadiah kepada penolong ketua kumpulan terbaik, iaitu Agnes Tan.

Penyampaian hadiah kepada kumpulan terbaik iaitu Kumpulan 5.

Para pengawas bersiap sedia untuk keluar baris.

Semua pengawas mangambil foto bersama-sama Cikgu Choo Phaik Hoon sebagai kenangan.

Para pengawas berkumpul di Auditorium untuk merayai baersama-sama.

Para pengawas bersama-sama menari tarian persatuan dengan penuh semangat dan gembira.

Sesi perkongsian oleh penolong ketua pengawas, Teh Ru En dan Png Qi Luo dengan para pengawas.

Pengawas Tingkatan 4 mengambil foto selepas kem sebagai kenangan.

Trackback URI | Comments RSS